Info om Stamrenoveringen / Rörinfodran

Tidsplan

Vi har stött på problem under vägen med sjukdomar och avloppsrör som gått sönder i 28A.
Proline informerar med lappar i brevinkasten enligt vårt avtal.
Det sker i så god tid dom kan, vanligtvis kvällen före. 

Lägenheterna kommer att beröras veckorna 9-14 (till 15 nu) 2022, från 28 februari till och med 14 april. Arbete sker måndag-torsdag 7-18 enligt schemat nedan. Vatten och avlopp går bra att använda när det inte finns en röd lapp som signalerar att arbete pågår. När arbete pågår får absolut ingenting hällas i något avlopp - toaletter får ej nyttjas överhuvudtaget - inte ens utan spolning.Nyaste schemat:

Nyaste schema uppdateras
28E,A och B klara
28C påbörjades 30/3, beräknas pågå till 6/4
28D planeras start 6/4 till 13/4

Proline arbetar en dag i lägenheten, då kommer de att ta bort toastolen och frigöra brunnar. Den dagen kommer det låta en del och det blir en hel del spring i lägenheten.  Ni får två aviseringar i brevinkastet - en för de dagar ni berörs med stängt avlopp, och en för den dag arbete görs i lägenheten. Vid eventuella rörskador kan planeringen omkullkastas.

Tillträde

Under arbetets gång är vi i behov av tillträde till era lägenheter flera gånger varje dag, dels för att stänga av avloppet när vi arbetar i lägenheter nedanför/ovanför er och dels när vi ska relina i just din lägenhet. Om ni inte är hemma kommer vi att använda oss av er inlämnade nyckel, som vi kvitterat ut från föreningen. Info om nyckelhantering har delats ut från styrelsen. Har Ni lämnat nyckel och inte är hemma så går vi in med nyckel vi kvitterat ut och låser efter oss med dom nycklar ni lämnat in.

Avloppet avstängtStängda avlopp

När arbetet sker i vertikala stammar (från vind till källare) samt de liggande ledningarna i era lägenheter, kommer avloppet vara avstängt under dagtid, måndag – torsdag 7-18. Vi aviserar i brevlådan om dessa arbeten och avstängningar med så god framförhållning som möjligt. När det är dags kommer vi att ringa på och stänga av avlopp i ert kök och badrum. En röd/orange lapp i badrum och kök visar att det är avstängt. Så länge lappen är kvar får avloppet inte användas. Detta görs så länge arbete pågår i porten. Efter att lappen tagits bort, kan avloppet användas som vanligt.

Förberedelser från dig som bor i lägenheten

När det är dags för er lägenhet så hjälp oss med att plocka undan under vasken i köket samt lösa föremål i badrum och i ev. kommod. Finns det fast inredning under diskbänk där avloppsröret passerar skall den tas bort. Flytta ev barnvagnar, stolar etc från hallen för underlätta. Vi skyddstäcker golv innan arbetet och städar efter vårt arbete. 

Dammsug golv i kök och badrum, de kommer att täcka golv med skyddspapper, eventuellt grus hamnar under deras täckning och skadar era golv. Mattor ska tas bort i hall, kök och badrum. Har ni möjlighet att rensa golvbrunnarna i badrummet så blir de tacksamma!

Vattenanvändning

Vatten kommer att finnas tillgängligt i lägenheten, men det är av största vikt att inget vatten töms ut i avloppet när vi har aviserat om avstängning. Om detta sker blir vi tvungna att göra om vårt arbete. Följderna blir då försenat arbete samt ytterligare kostnader för föreningen eller ev lägenhetsinnehavaren. Även en påminnelse ang. användning av toalett utan att spola, detta får man inte göra då vattenlåset rinner över och ut i rören vi arbetar i.

Säkerhet och åtgärder i pandemitider

  • Alla våra anställda bär profilkläder och kan uppvisa legitimation ID 06.
  • Våra anställda kan komma att kräva dig som lägenhetesinnehavare på legitimation, tex om du kommer hem under pågående arbete och teknikerna inte har träffat dig tidigare. Det är för att förhindra obehöriga att ta sig in.
  • Vi har säkerställt att vår personal jobbar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Om ni har möjlighet vistas inte lägenheten under den dagen som arbetsmomenten utförs, alternativt vistas i ett enskilt rum.
  • Håll avstånd om ni måste vara hemma, när vi arbetar i er lägenhet.
  • Meddela oss om någon i hushållet är sjuk.
  • Vart vänder jag mig om jag har frågor under pågående entreprenad?

Har du frågor om tider och tillvägagångssätt kontakta i första hand gruppledaren i produktionsteamet som arbetar i er fastighet. För övriga frågor kontakta i första hand vår projektledare Helen Larsson: mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., telefon 072-897 47 71