Flytta, köpa eller sälja

Denna sida uppdateras löpande för att på smidigaste möjliga sätt erbjuda all tänkbar information vid köp och försäljning av lägenheter i Knoppen15.

Intressanta dokument om föreningen hittar ni under "Föreningen/Dokument".

Allmän Information vid försäljning

Information till fastighetsmäklare och medlemmar i samband med försäljningar av bostadsrätter i Knoppen15

Bakgrund.

Föreningen som bildades på 1990-talet övertog fastigheten – byggd 1969 – från Stockholmshem i oktober 2008. Då fanns 73 bostadslägenheter och ett antal lokaler. Vid övertagandet var nästan alla lägenheter i originalskick med standard från 1969.

I fastigheten finns 75 bostadslägenheter fördelade på 71 bostadsrätter och 4 hyresrätter. Två lokaler och ett garage (inklusive ett lager som hyrs ut) som drivs i egen regi.

Efter övertagandet har mer än 50 bostadsrätter sålts vidare. I samband med detta har omfattande renoveringar och ombyggnader (R&O) gjorts i samtliga fall. Även gamla hyresgäster som bor kvar i bostadsrätt har gjort R&O. Cirka två tredjedelar av bostäderna har genomgått  R&O.

Erfarenheter.

Vid försäljning av bostad som inte genomgått R&O planerar oftast spekulanterna att göra R&O. Att utveckla, förädla och förverkliga kvalitén och värdet i boendet är helt i överensstämmelse med föreningens vision – ”att vara en av de bästa boplatserna på Kungsholmen”. Detta innebär att vi har en positiv grundsyn när vi – enligt stadgarna – skall godkänna olika R&O. De flesta R&O innebär dock störningar och ibland risker för skada för närboende medlemmar. Vi har därför utarbetat regler och föreskrifter som skall följas i alla R&O situationer (se hemsidan www.knoppen15.se)

Riktlinje för fastighetsmäklare och säljande medlemmar:

Kontakta föreningen INNAN kontraktsskrivning för att säkra realismen i köparens eventuella R&O planer.  Ekonomisk förvaltare är Mediator AB i Uppsala.

Vid kontraktsskrivningen!

Se till att köpares uppgifter även innehåller e-postadress. Föreningen har som service-policy att behandla komplett inträdesansökan inom 24 tim (vardagar). Vår service innebär att köparen är trygg och att säljaren får tillgång till handpenningen. Ansvar: Mäklaren.

Vid tillträdet!

Säkerställ att köpare får avgiftsavierna vid tillträdet. Alternativt information för autogiro procedur. Kontakta i god tid vår ekonomipartner – Mediator – tel 018-13 14 50 vardagar 9:00-11:30, 12:30-16:00.

Överlåtelseavgiften – 2,5% av prisbasbeloppet, f.n. 1.183 kr –kommer att faktureras säljaren från Mediator.


Ansvar : Mäklaren.

Vid frågor som ej har svar ovan – kontakta oss i första hand på e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..