TV, internet och telefoni

Bahnhof - Internet med sekretess

Inkoppling:

Varje lägenhet har en Planet medieomvandlare som ansluter till internet genom Bahnhof. Tillgång till internet ingår i månadsavgiften tillsvidare. Var lägenhet har 1 access med 1Gb/s bandbredd.

För att aktivera ditt bredband kopplar du in en router - eller om du bara vill ha en dator med kabelanslutning kan du koppla den direkt. Första gången kommer du till en sida där du skapar ett konto och godkänner Bahnhof's avtal. Lägenhetsnumret som skall användas är vårt interna nummer, 1-75. När du har fyllt i formuläret startar du om routern, och möjligen även din egen dator och har access till Internet. Vi byte av router behöver du aktivera anslutningen till din router, gå in på http://dhcp.bahnhof.se och aktivera din nya router.

Flyttning:

Glöm inte att överlåta ditt abonnemang till nya lägenhetsinnehavaren. Kontakta Bahnhof via chat, eller ring kundservice på 010-510 00 00 för att göra överlåtelsen.

Router:

Bahnhof erbjuder boende att köpa en router. Har du beställt en i samband med bytet i oktober 2018 - kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  för admin inloggning - det behöver du för att ändra namn och lösenord för WiFi med mera.

E-Post - visa var du bor med en @knoppen15.com

Föreningen har registrerat domänen knoppen15.com. Som boende kan du skapa din egen e-postadress hos Bahnhof. Vid eventuella framtida leverantörsbyten kommer vi att ha med hantering av e-post för knoppen15.com som ett krav i upphandling - så du kan behålla din e-postadress så länge du bor i BRF Knoppen 15.

När du registrerat en e-postadress hos Bahnhof kommer du vidare till guider hur du ska ställa in ditt e-postprogram.

TV

  • Föreningen har skyldighet att leverera ett basutbud av TV-kanaler (SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen) till samtliga boende. Det gör vi genom Tele2 (ex Comhem). För detta behöver du endast en TV som du ansluter till TV-uttaget med  DVB-C mottagare, vanligtvis inbyggd i TV'n, men kan kräva en extern mottagre - så kallad digitalbox om du har en riktigt gammal TV. Se Tele2's hemsida för mer detaljer.
  • Genom bredbandsanslutningen kan du även välja att att ansluta dig till Sappa genom Bahnhof. Gå in på Sappas TV-sida och beställ eller ring 0774 - 444 744
  • Starta med Sappatestet - skriv in postnummer och välj adress. 
  • För att ta emot TV kräver Sappa och Bahnof att du registrerar en Tilgin router till ditt konto, Bahnhof aktiverar då port 4 för TV. Det fungerar även att separera TV som för vår BRF levereras på VLAN 22 med en kapabel switch för de som är nätverkskunniga

Telefoni

  • Bahnhof erbjuder telefoni. Vill du flytta ditt nuvarande nummer kan du göra det mot en kostnad. Läs mer och beställ på Bahnhofs Mina sidor. För Telefoni kräver Bahnhof att du använder en Tilgin router
  • Har du larm genom din telefon idag rekommenderas av tekniska orsaker att inte byta till telefoni genom bredbandet.
  • Du kan även välja att teckna abonnemang med operatörer som erbjuder Internet-telefoni.
  • En del operatörer tillåter flera samtidiga anslutningar - du kan ha ditt hemnummer i sommarstugan och mobiltelefon med 3G/4G/WLAN!

Installation

I lägenheten har en Planet Medieomvandlare installerats på den gamla fiberdosan. Vi kommer att erbjuda ett utbyte av denna till en mer estetisk installation när vi har hittat rätt lösning.

Support:

Bahnhof www.bahnhof.se, 010-510 00 00 vardagar 8-19, helger 10-14.30

Sappa www.sappa.se, 0774 - 444 744 alla dagar 8-22

Tele2  www.tele2.se/kundservice/tv-och-play, 90 222 vardagar 8-19, lörddagar 9-15 

Frågor till föreningen om bredband ställer du till:

Magnus Ström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-721 12 00